Alla bilar behöver regelbunden service och det gäller både motorn och bildelar, men även det rent estetiska som lack och interiör måste skötas om. När du genomför en rekondvård i Malmö djuprengörs bilens in- och utsida vilket leder till att den känns riktigt fräsch och många gånger får den faktiskt samma känsla som den hade när den var fabriksny. Många väljer att ge bilen en rekonditionering precis innan det är dags att sälja den, för det kan faktiskt höja värdet på bilen.

En fullständig rekonditionering

En helrekonditionering behandlar både in- och utsidan på bilen. Man kan även välja att göra enbart en invändig eller en utvändig rekonditionering. Många företag erbjuder olika paket och då kan man ofta välja ett mer grundläggande paket eller ett paket som innehåller många olika moment som exempelvis omlackering och kemtvätt av sätena. Vad som ingår i en helrekonditionering kan alltså variera lite beroende på vilket företag man väljer att göra den hos.

Man behöver inte göra en helrekonditionering särskilt ofta, utan bara när man tycker att det behövs. Många gånger kan det gå flera år mellan de tillfällen som bilen går igenom denna service, vilket gör det till en prisvärd och ganska billig investering. Hur mycket det kostar att göra den beror såklart på vilken typ av rekonditionering man vill göra och vilket företag man väljer att göra det med. Mellan 3000 till 5000 kronor kan man dock räkna med att få betala.

Få en fin bil med hjälp av rekondvård i Malmö

Så här går det till

På en utvändigt rekondvård i Malmö så tvättas först bilen av och sedan avfettas den. Olika styrkor av avfettningsmedel kan användas om det behövs och det är till exempel vanligt att starkare avfettningsmedel används i hjulhusen. Efter avfettningen spolas bilen av återigen med hjälp av en högtryckstvätt och tvättas sedan av med hjälp av en specialsvamp. I slutet så poleras eller vaxas bilen med olika medel och behöver den lackas om så kan det också utföras.

I motorn så tas allt skräp, som till exempel löv, bort och ibland kan motorn vaxas med ett speciellt motorvax. Alla avlagringar och all smuts som satt på bilen ska nu vara avlägsnat och den är förhoppningsvis skinande ren. Den invändiga rekonditioneringen består av dammsugning av hela interiören samt polering av instrumentbrädan och panelen. Alla fönster och speglar putsas upp och golvmattorna tas ut för att rengöras ordentligt med olika medel. Även fläckar på klädseln avlägsnas.

En utmärkt investering

Att göra en rekondvård i Malmö är ett väldigt bra val för en bil som har fått alla avlagringar samt ytlig och ingrodd smuts avlägsnad får helt enkelt längre livslängd. Känslan av att köra omkring i en bil som känns helt ny är också oslagbar och om man väljer att sälja bilen har man större chans att få det önskade priset eftersom bilen ser fräsch och välskött ut. En rekonditionering är en utmärkt investering med andra ord.